Adviezen

Heeft u vragen over de bereidingswijze van onze producten, dan adviseren wij u graag! In onze verkoopwagens is altijd iemand aanwezig om u te voorzien van een goed advies of een lekker recept. Desgewenst krijgt u het bereidingsadvies op het etiket.

Door deelname aan cursussen en studiegroepen zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied. Verder hebben wij voor u de een site met zeer veel informatie op vlees gebied. zie www.vlees.nl

Doormiddel van kooklessen in Nederland en België kunnen wij u van allerlei kookadviezen voorzien.

 Enkele nuttige adviezen

Braden:
Laat vlees voor het bakken altijd eerst op kamertemperatuur komen.

Koelen:
Bewaar vers vlees in de verpakking of op het bord afgedekt met folie maximaal 1 à 2 dagen in de koelkast. Daarbij geldt "hoe koeler, hoe beter". Leg het vlees daarom op de koudste plek in de koelkast en let erop dat er geen vleessap lekt.

Invriezen:
In de vriezer bij -18 graden of lager is zowel vers als bereid vlees enkele maanden te bewaren. Ontdooid vlees nooit opnieuw invriezen, het verliest dan al zijn vleessappen en dat is minder lekker. Ontdooid vlees dat daarna wordt bereid kan wel opnieuw worden ingevroren.

Ontdooien:
Laat vlees niet ontdooien op het aanrecht, op de verwarming of in warm water, maar leg het afgedekt op een bord of schaal in de koelkast. Bacteriën krijgen dan geen kans en het vlees blijft lekker sappig.
Spoel na het ontdooien het resterende vleessap weg.

Tip:
Controleer regelmatig de temperatuur van uw koelkast en diepvriezer.